Matrike-koncernen_2016_loggor_600x290px

 

Kocken och matentreprenören KC Wallberg ligger bakom en rad olika företag och varumärken. Här kan du läsa mer om var och ett av dem. Nedan kan du läsa mer om var och ett av dem.

 

Mitt Matrike

Vi tror på naturen. Mitt Matrike grundas i en matfilosofi som står för mat som är fri från konstiga tillsatser, gjord på råvaror från noga utvalda odlare och uppfödare som delar vår syn på etisk djurhållning och hållbart jordbruk. Det är naturen – med sina olika geologiska förutsättningar och olika växtzoner som hög- eller lågland, sjö, flod eller kust – som bestämmer floran och råvarorna. I Mitt Matrike är gränserna satta av naturen, och naturens karta ser inte ut som den vi människor har ritat. Denna filosofi genomsyrar även alla de andra varumärkena inom koncernen.

Under varumärket Mitt Matrike levererar vi såväl catering som förpackade produkter som säljs i butiker runt om i landet.

http://mittmatrike.se

 

Restauration Gubbhyllan på Skansen

KC Wallberg är traktör på Restauration Gubbhyllan på Skansen i Stockholm sedan 2008. Gubbhyllan ett matcafé och restaurang där det mesta tillagas i egen regi.

På Gubbhyllan finns bageri, safteria, restaurangkök och produktionskök. Vi arbetar med råvaror i säsong och lagar smakrik mat utan konstiga tillsatser. Istället förlitar vi oss på rätt tekniker för tillagning och tillvaratagande av maten.

Det märks på kvaliteten.

Det märks på smaken.

Med varsam hand lyfter vi traditionella tillagningsmetoder och -tekniker in i vår samtid och kombinerar dem med moderna tankar kring hållbar odling och djurhållning samt de senaste rönen kring näringslära och hälsosam kost.

http://gubbhyllan.se

 

Levande Matkultur på Mälarbåtarna

Sedan 2016 är KC Wallberg krögare på två av Strömma­bolagens båtar på Mälaren – M/S Prins Carl Philip med plats för ca 80 sittande matgäster, och ungefär hälften så stora ångfartyget S/S Drottningholm. ­Levande Mat­kultur AB är det KC Wallberg-ägda bolaget bakom.

Båtarna går både i linje­trafik mellan Stadsgårdskajen och Drottningholm under sommaren. De kan även hyras för privata arrangemang där destinationen är valfri. Under senhösten kommer julbord att serveras.

På båtarna erbjuds ambitiös mat, med fokus på viltkött och vildfångad fisk. Allt som serveras kommer att vara egengjort, Friendly Earth-märkt och bio­dynamiskt så långt det går. (Läs mer om Friendly Earth nedan).

M/S Prins Carl Philip

S/S Drottningholm

 

Food For Minds

2015 inledde KC Wallberg ett samarbete med näringsexperten och hälsocoachen Christopher Bergström. Han hade länge sett hur hans uppdragsgivare hade brottats med att laga god mat utifrån de näringsrekommendationer han gav dem.

Food For Minds grundidé är att göra det enkelt att må bra. Utifrån Christopher Bergströms diagnos och rekommendationer skapar KC Wallberg god mat, som sedan levereras till den plats där kunderna för dagen befinner sig, vid den tidpunkt de har tid att äta.

Food For Minds verkar inom premiumsegmentet och erbjuder skräddarsydda, personliga lösningar med en servicenivå i världsklass.

http://www.foodforminds.se

 

A Piece of Soul Productions AB

Utgivningen av den egna boken »Mitt Matrike« (2013) blev det verkliga startskottet för A Piece of Soul Productions AB.

Företaget är verksamt inom kunskapsförmedling, undervisning och information inom matområdet.

Boken »Mitt Matrike«, som även finns i engelsk översättning med titeln »My Culinary Kingdom«, belönades i Måltidsakademiens tävling »Årets måltidslitteratur«.

Bland det övriga materialet som A Piece of Soul gett ut finns receptfoldrarna i serien »Mat­nyttigt« som ges ut i samarbete med Livsstilsmottagningen vid Karolinska institutet.

http://www.apieceofsoul.se

 

KC Wallberg

KC Wallberg arbetar under sitt eget namn då han anlitas för inter­nationella gästspel, som före­läsare, debattör eller lärare. Han har själv en gedigen utbildning med sju års studier inom gastronomi. KC Wallberg är sakkunnig vid Stockholms Yrkeshögskola TEC.

Han sam­arbetar sedan många år med Livsstilsmottagningen vid Karolinska institutet, vars professor Mai-Lis Hellénius kallat honom »framtidens kock«. Han samarbetar även med landstingen i Sverige och med Livsmedelsverket kring frågor om livsstil och hälsa. KC är ofta anlitad för gäst­spel, både inom Sverige och internationellt, och är känd som ambassadör för det skandinaviska köket.

KC Wallberg på LinkedIn

 

Friendly Earth

Friendly Earth är en egen märkning som markerar hållbarhet och etik, skapat för att små producenter ska kunna visa sin ambition och sitt engagemang utan att betala dyra kontrollavgifter. Genom att använda märket förbinder man sig att leva upp till manifestet på www.friendlyearth.se, men det finns inga kontrollfunktioner att så verkligen sker. Friendly Earth sätter stor tilltro till att männsikor vill gott och är ärliga. Det är upp till kunderna om de väljer att lita på det.

www.friendlyearth.se